Forum Universitas.org

Un portal abierto al mundo - Un portal obert al món - An open door to the world

Inicio / Noticias / Continua la persecució de cristians segons l'organització Open Doors

Noticias

Blogs

Pensar.net

Pensar.net

Crisis económica i crisis social: una cuestión moral
Hoy no hablaré yo

La familia, futuro de la humanidad

La familia, futuro de la humanidad


Un progresismo llamado intransigente

El Blog inútil

El Blog inútil

(el de los diáconos)
Celibato en Oriente

Séptimo Arte

Séptimo Arte

Desde el Cine
Cinezoico

Una veu que clama

Una veu que clama

Des del Seminari de Terrassa
Los cristianos egipcios después de la caída de Mubarak

Desenmarañar

Desenmarañar

Mn. Toni Deulofeu
Mi claustro es el mundo……..dice

jueves, 11 de enero de 2018

Continua la persecució de cristians segons l'organització Open Doors

 

L'informe assenyala que els 216 milions de cristians es troben perseguits i que 3.066 han mort per aquesta causa en l'últim any.

Corea del Nord encapçala la Llista Mundial de Persecució (LMP) amb 94 punts sobre 100 i ocupa el primer lloc des de fa 17 anys. El segueixen l'Afganistan, Somàlia, el Sudan i Pakistan.

A Corea del Nord i l'Afganistan s'ha assolit el màxim nivell d'opressió sobre els cristians en tots els àmbits compresos en l'estudi: privat, familiar, social, eclesial i nacional.

Pakistan és considerat el país en el qual els cristians pateixen major brutalitat, sent l'únic que aconsegueix el nivell màxim en l'apartat de violència, segons l'estudi. Allà 15 cristians han mort per la seva fe i 168 esglésies han estat destruïdes o greument danyades.

Durant l'any 2017, Open Doors va registrar un total de 3.066 cristians morts per causes directament relacionades amb la seva fe, així com 793 esglésies o propietats d'esglésies atacades. Nigèria va ser el país en el qual més cristians van morir per les seves creences religioses, uns 2.000.

Tant els cristians morts per la seva fe com les esglésies atacades han disminuït respecte a l'any 2016.

Opressió social

"La violència no ho és tot. Hi ha dues facetes de la persecució, i l'opressió és la preferida d'aquells que persegueixen als cristians ", va assegurar Pau Amat, responsable de comunicació d'Open Doors Espanya.

Segons Ted Blake, director d'Open Doors Espanya, encara que Maldives és "un destí idíl·lic per anar de vacances però en ell es registren nivells gairebé límit d'opressió als cristians".

A Europa

Segons les dades de l'Observatori per a la Llibertat Religiosa i de Consciència, els delictes d'odi augmenten cada any. A Espanya es van registrar 208 agressions d'aquest tipus, un 70% d'ells van ser contra cristians.

María García, presidenta d'aquest Observatori, va assegurar que la llibertat religiosa està amenaçada, ja que "la por a manifestar les pròpies creences creix a causa d'atacs com violència contra el creient o contra els llocs de culte".

També va destacar l'existència d'un "laïcisme agressiu de sectors minoritaris de la societat i impulsat també per determinats partits polítics", el que provoca que la religió "es margini a la vida pública i es ridiculitzi als creients".